Politiek

Politie Hilversum verzwijgt ernstig straatgeweld

02-10-2012 13:30

In het dorp Hilversum is het al lange tijd mis. Een golf van geweld teistert de inwoners. Vooral in het uitgaansgebied de Groest is zwaar straatgeweld schering en inslag. De toename van geweld in Hilversum is zo erg dat de politie de veiligheid van de Hilversummers niet meer kan garanderen. Mede daarom zijn inmiddels particuliere beveiligers ingeschakeld om het uitgaansgebied nog een beetje veilig te houden. Vandaag blijkt dat de politie gevallen van zware mishandeling verzwijgt.

Opvallend, aangezien de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes (PvdA), tot op heden vooral de media de schuld geeft van de berichtgeving over geweld in zijn stad.

Volgens Broertjes is er weinig aan de hand en zijn de geweldsmisdrijven vooral ‘incidentjes’ die door de media worden opgeblazen.

Nu blijkt dat de Hilversumse politie een geval van mishandeling onder de politiepet houdt, dient de vraag zich aan hoeveel geweldsdelicten er nog meer zijn verzwegen.

Feit blijft hoe dan ook dat het er in Hilversum extreem gewelddadig aan toe gaat.

Onlangs nog werd een Marokkaanse jongen slachtoffer van een groepsmishandeling. De daders, ook Marokkaans, takelden het slachtoffer zo toe dat artsen van geluk spraken dat het slachtoffer nog leefde.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat de groep mishandelaars er bewust op uit was iemand te doden. “Steek hem neer, maak hem af”, zouden de daders hebben geroepen terwijl ze hun onschuldige en weerloze slachtoffer toetakelden.

Pikant detail in deze mishandeling is dat het slachtoffer in kwestie de broer is van een Hilversums-PvdA-gemeenteraadslid. Dit raadslid had eerder zijn burgemeester gehekeld wegens het uitblijven van enige actie om daders van geweld hard aan te pakken.

Ook de daders van de hierboven genoemde door de politie verzwegen mishandeling lijken nietsontziend te werk te gaan. Nadat ze hun eerste slachtoffer hadden mishandeld, trapten ze later in de nacht nog iemand in elkaar. Het slachtoffer verloor hierdoor enkele tanden.